Samsun Makro işçileri ekim ayından bu yana başlattıkları pazar eylemlerinin 11’incisini gerçekleştirdi. Eylemde işçiler, Cumhuriyet Meydanı'ndan Gazi Makro Market önüne sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdiler. Makro Market önünde konuşma yapan işçi komitesinden Ahmet Özeken; “Biz mağdurlar mahalledeki bakkala borcumuz varken bile utanan insanlarız. Biz mağdurlar kiramızı veremediğimizde ev sahibini arayıp gün isterken utanan insanlarız" dedi. Özeken'den sonra söz alan işçi Hasan Kaya da hakları için haftalardır eylemlerine devam ettiklerini belirterek yerel ve ulusal basından kendilerine destek olanlara teşekkür etti. “Kimileri üç maymunu oynasa da bizi gören, duyan insanlar var. Gerçekten emekçinin, işçinin yanında olan siyasi partiler var, sanatçılar var” dedi. Özeken, konser gelirini işçilere bağışlayan Haluk Levent’e işçiler adına tekrar teşekkür etti.
PARA DOLU ÇANTAYI BASINA GÖSTERDİLER
Kaya içinde konser gelirinin olduğu çantayı basına gösterirken işçilerden Mahmut Gültekin de “Nerede, Orhan Gencebay nerede? Samsun’un sanatçısı diye Samsun’da sokağa adını verdiler. 12 bin TL maaş alan akil adam!” diye seslendi.
SAYIN: BU BİR SATIŞ DEĞİL, OYUNDUR
Son olarak söz alan Tez Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın Samsun’da 22 mağazası olan Makro Market’in Taze’ye devredilmesiyle birlikte yüzlerce Makro işçisinin tazminatlarının gasp edilerek işlerine son verildiğini hatırlatarak, Makro’nun entrikalarla Taze’ye mağazalarını nasıl sattığını bildiklerini belirterek “Bu bir satış değil Makro - Taze orta oyunudur” diye konuştu.